Lærer

Ungdommer som engasjerer seg

Vennligst godta markedsføringsinformasjonskapsel for å se videoen.
Klimaengasjement kan vises på mange måter. På denne siden kan du både la deg inspirere og få noen gode tips.

På denne siden:

 

 

For ordens skyld nevner vi at ungdommenes meninger i intervjuene er deres egne, og reflekterer ikke nødvendigvis Røde Kors sitt syn.

Yafeit (17):

"Jeg er redd for at mange unge har begynt å gi opp klimakampen. Jeg tror mange blir lei av alt fokuset på klima i skolen, når man ser at klima ikke prioriteres hos politikerne og de som har makt til å gjøre noe med det. Derfor engasjerer jeg meg politisk, for å skape en endring gjennom politikk."

Henrikke (20):

"Vi ser oss selv som adskilt fra naturen, men vi er jo ikke det. Vi er en del av naturen på samme måte som dyrene, plantene, havet. Og når vi skader naturen så skader vi oss selv. Det blir jeg trist og frustrert av."

Emilie (23):

"Jeg tror vi befinner oss i et historisk øyeblikk. Jeg tror folk vil se tilbake på oss som de som hadde muligheten til å snu utviklingen. Og hva gjorde vi med den muligheten? Grep vi den, eller så vi en annen vei og lot det gå for langt, fordi det var for slitsomt å endre seg?"

Les om hvordan disse ungdommene engasjerer seg for klimaet

Trykk på bildene for å lese mer om personen

Trykk på bildene for å lese mer om personen

Henrikke

Henrikke

Henrikke Meidell er 20 år og svært samfunnsengasjert. Hun er aktiv på mange fronter, og en av hennes viktigste uttrykksformer er slampoesi. Hun skriver mye om menneskets forhold til naturen, om samfunnsaktuelle temaer og om det å være ungdom.

I 2022 ble hun norgesmester i slam, etter å ha drevet med slampoesi i bare ett år!

Les mer

Yafeit

Yafeit

Yafeit Seare Woldu, 17 år, fra Lillestrøm i Viken. Yafeit er ungdomspolitiker, og sitter som sentralstyremedlem i Grønn ungdom. Han er ungdomskandidat ved kommunevalget og står på MDGs valglister til fylkestingsvalget.

Les mer

Emilie (Bo Milli)

Emilie (Bo Milli)

Emilie Røine Østebø, 23 år, er artist og kjent under artistnavnet Bo Milli. Hun også en dedikert klimaaktivist.

Les mer

Live og Stella

Live og Stella

Live Odland og Stella Ingeborg Lie-Stenersen er begge 12 år og aktive i Miljøagentene i Ski, der de er leder og nestleder. Sammen med resten av gjengen i Miljøagentene gjør de det de kan for klimaet, både med egen innsats og ved å inspirere andre.

Les mer

Jonas

Jonas

Jonas Uv Værnes, 17 år, er samfunnsengasjert og opptatt av klima. Han sitter i Ungdommens fylkesutvalg i Trøndelag fylkeskommune.

Les mer

POLL

Hvilke endringer vil du gjøre?

Totale stemmer: 8