Lærer

Lochuch Nabuin Awose

Vennligst godta markedsføringsinformasjonskapsel for å se videoen.

Lochuch Nabuin Awose

Lochuch har fire barn, alle på fem år eller yngre. Ekotan (5), Lokolonyoe (3), Nakore (2) og Maraka (1). Vi møter henne når hun kommer for å motta helse- og ernæringsstøtte sammen med en stor gruppe kvinner fra nærliggende landsbyer.

Kenya Røde Kors, i samarbeid med lokale helseklinikker, støtter underernærte barn under 5 år, med støtte fra Unicef. I løpet av den siste måneden har tre barn dødd i dette området på grunn av underernæring.

Lochuch sier: «Barna mine er sultne. De er sultne hele tiden. Det er dager vi spiser, men det er også dager vi legger oss uten å ha spist noe. Når det ikke er mat, gråter barna hele tiden. Jeg jobber med å lete etter gull. Når jeg ikke finner noe, kommer jeg tilbake til barna mine og kan ikke gjøre annet enn å se på dem. Det er ingenting jeg kan gjøre. Hvis jeg ikke finner gull, har jeg ingenting. Jeg kan føle smerten deres, men det er ingenting jeg kan gjøre for dem.

Denne tørken er tøff og har påvirket familien og barna mine mye. Jeg har aldri opplevd en slik tørke før. Når situasjonen er slik som dette, tror jeg den vil vedvare også de neste årene. Det er ingen håp. Det eneste som gjenstår er døden.

Det eneste vannet vi kan finne er fra demningene (fra den tørre elvebunnen). Men vannet er forurenset fordi hunder, kameler og andre dyr drikker fra samme sted, og de urinerer også i det. Vannet er ikke bra for oss. Men det er det eneste vannet vi har.»

Fire regntider har mislyktes, og det er spådd at den femte sammenhengende regntiden også vil svikte, og etterlate millioner av mennesker uten tilgang til mat, vann og husdyr.

Kenya Røde Kors, i samarbeid med sine partnere, arbeider for å hjelpe samfunn som er rammet av alvorlig og langvarig tørke. Turkana er et av de hardest rammede områdene i Kenya, der mange har mistet husdyrene sine, tilgangen til rent vann og kjemper for å finne sitt neste måltid.

(Foto: Olav A. Saltbones / Norges Røde Kors)